نرم افزار Electronic Circuit Shop 2.04

نرم افزاری که امروز قصد معرفی آن را داریم یک نرم افزار جالب با نام Electronic Circuit Shop 2.04 است که قادرید تا در رایانه خود اقدام به طراحی و پیاده سازی مدارات الکترونیکی کنید . آن هم بدون خرید هیچ قطعه الکترونیکی !

کافی است پس از طراحی مدار خود در نرم افزار تمامی قطعات آن را کنار هم طبق نقشه خود بچینید و منبع تغذیه مورد نیاز را به صورت مجازی به مدار خود متصل کنید . حال مدار را امتحان کنید !

بله درست حدس زدید . با استفاده از این نرم افزار قادرید تا به صورت مجازی قطعات الکترونیکی دلخواه را کنار هم چیده و یک وسیله و یک قطعه الکترونیکی تهیه کنید و آن را امتحان کنید … دیگر نگران سوختن قطعات و یا اشتباههای انسانی در پیاده سازی و طراحی مدارات الکترونیکی نباشید .

http://ele-iaub.persiangig.com/document/new_folder/circuit-shop.jpg


به راحتی مدار طراحی شده خود را در نرم افزار پیاده سازی و اجرا کرده و از صحت عملکرد آن اطمینان حاصل کنید و در پایان با اطمینان به سالم بودن نقشه می توانید قطعات سخت افزاری واقعی را از بازار تهیه کنید و مدار الکترونیکی خود را کامل کنید .

Electronic Circuit Shop 2.04 شامل قطعات مختلف شامل انواع خازنها ، ترانزیستورها ، دیودها و دیودهای نورانی (LED) ، مقاومت ها ، مدارات مجتمع (IC) کلیدهای قطع و وصل ، اسپیکر ، و حتی نمایشگرهای عددی است .

حتما برایتان جالب خواهد بود که حتی قادرید بدون نیاز به خرید اسیلوسکوپ های چند میلیون تومانی به صورت مجازی در رایانه خود عملکرد مدار خود را توسط یک اسیلوسکوپ داخلی در نرم افزار زیر نظر بگیرید !

برد بورد چیست؟

برد بورد وسیله ای است که به شما در چیدمان اولیه وآزمایشی مدار کمک می کند.
بیشتر افرادی که در زمینه پروژه های الکترونیک کار می کنند ابتدا مدار خود را بر روی برد بورد می بندند وپس از جواب گرفتن آنرا بر روی مدارت چابی یا بردهای سورخدار مسی پیاده می کنند.پس شما برای بستن اولیه و تست مدارات به آن نیاز دارید.
به نحوه ارتباط دهی سوراخهای موجود در روی برد توجه کنید.
در حالت عادی هیچگونه ارتباطی بین ارتباط عمودی و ارتباط افقی وجود ندارد.



http://ele-iaub.persiangig.com/document/new_folder/breadboard88.jpg


گیت های منطقی


img/daneshnameh_up/9/9f/AND2.jpg

ورودی خروجی
A B A AND B
0 0 0
1 0 0
0 1 0
1 1 1




گیت AND


گیت AND یک مدار منطقی ساده است که حداقل دو ورودی مختلف و یک خروجی دارد. عملکرد گیت منطقی AND معادل یک اتصال سری در جبر کلیدی است و به صورت ضرب در جبر بولی نمایش داده می شود. (y=x1.x2)
این گیت می تواند بیش از دو ورودی داشته باشد.
در گیت AND فقط در صورتی خروجی ما یک می شود که دو ورودی ما یک باشد.







img/daneshnameh_up/2/29/or2.jpg

ورودی خروجی
A B A OR B
0 0 0
1 0 1
0 1 1
1 1 1


 



گیت OR


گیت OR یک مدار منطقی ساده است که دو یا چند ورودی مختلف و یک خروجی دارد. عملکرد گیت منطقی OR معادل یک اتصال موازی در جبر کلیدی است و به صورت جمع در جبر بولی نمایش داده می شود. (y=x1+x2)
این گیت می تواند بیش از دو ورودی داشته باشد.
در گیت OR فقط در صورتی خروجی ما یک می شود که حداقل یک ورودی ما یک باشد.

بقیه در ادامه مطلب...

ادامه نوشته

انواع ترانزیستورهای 3 پایه

بصورت استاندارد دو نوع ترانزیستور بصورت PNP و NPN داریم. انتخاب نام آنها به نحوه کنار هم قرار گرفتن لایه های نیمه هادی و پلاریته آنها بستگی دارد.

انواع ترانزیستورهای 3 پایه

در اوایل ساخت این وسیله الکترونیکی و جایگزینی آن ها با لامپهای خلاء، ترانزستورها اغلب از جنس ژرمانیم و بصورت PNP ساخته می شدند اما محدودیت های ساخت و فن آوری از یک طرف و تفاوت بهره دریافتی از طرف دیگر، سازندگان را مجبور کرد که بعدها بیشتر از نیمه هادیی از جنس سیلیکون و با پلاریته NPN برای ساخت ترانزیستور استفاده کنند.

تفاوت خاصی در عملکرد این دو نمونه وجود ندارد.

ترانزیستور دارای سه پایه است

این پایه ها به نامهای Base (پایه) ، Collector (جمع کننده) و Emitter (منتشر کننده) مشخص می شوند. اگر به ساختار لایه ای یک ترانزیستور دقت کنیم بنظر تفاوت خاصی میان Collector و Emitter دیده نمی شود اما واقعیت اینگونه نیست. چرا که ضخامت و بزرگی لایه Collector به مراتب از Emitter بزرگتر است و این عملا" باعث می شود که این دو لایه با وجود تشابه پلاریته ای که دارند با یکدیگر تفاوت داشته باشند. با وجود این معمولا" در شکل ها برای سهولت این دو لایه را بصورت یکسان در نظر می گیرند.

طرز کار ترانزیستور به اینصورت است، چنانچه پیوند BE را بصورت مستقیم بایاس (Bias به معنی اعمال ولتاژ و تحریک است) کنیم بطوری که این پیوند PN روشن شود (برای اینکار کافی است که به این پیوند حدود ۰.۶ تا ۰.۷ ولت با توجه به نوع ترانزیستور ولتاژ اعمال شود)، در آنصورت از مدار بسته شده میان E و C می توان جریان بسیار بالایی کشید.

در حالت عادی میان E و C هیچ مدار بازی وجود ندارد اما به محض آنکه شما پیوند BE را با پلاریته موافق بایاس کنید، این پیوند تقریبا" بصورت اتصال کوتاه عمل می کند و شما عملا" خواهید توانست از پایه های E و C جریان قابل ملاحظه ای بکشید.

بنابراین مشاهده می کنید که با برقراری یک جریان کوچک Ib شما می توانید یک جریان بزرگ Ic را داشته باشید. این مدار اساس سوئیچ های الکترونیک در مدارهای الکترونیکی است. بعنوان مثال شما می توانید در مدار کلکتور یک رله قرار دهید که با جریان مثلا" چند آمپری کار می کند و در عوض با اعمال یک جریان بسیار ضعیف در حد میلی آمپر - حتی کمتر - در مدار بیس که ممکن است از طریق یک مدار دیجیتال تهیه شود، به رله فرمان روشن یا خاموش شدن بدهید.

پل وتستون

تاریخچه

آنچه امروزه به نام مدار پل وتستون معروف است، نخستین بار در سال 1833 توسط ساموئل هانتر کریستی (Samuel Hunter Christie) توصیف شد، اما کاربردهای زیاد این مدار توسط کارلز وتستون (Charles Wheateston) اختراع شد، به همین خاطر این مدار عموما به نام پل وتستون معروف شد. امروزه پل وتستون یک روش بسیار درست و حساس برای اندازه گیری دقیق مقادیر مقاومتها می‌‌باشد.



طرز کار پل وتستون

فرض کنید یک ولتاژ dc به اندازه E به مدار پل اعمال شود. در اینجا نیز یک گالوانومتر برای نشان دادن شرط تعادل بین دو نقطه ولتاژ ورودی و خروجی نصب شده است. مقادیر مقاومتهای R1 و R3 دقیقا معلوم هستند، اما R2 یک مقاومت متغیر است که به راحتی قابل تغییر است. بجای R4 یک مقاومت مجهول که آن را با Rx نشان می‌‌دهیم، قرار داده شده است. ولتاژ E اعمال می‌‌شود و مقاومت متغیر R2 به گونه‌ای تنظیم می‌‌شود که گالوانومتر جریانی را نشان ندهد.

بنابراین با توجه به اینکه مقادیر مقاومتهای R_1 و R_3 معلوم هستند و R2 را نیز خودمان تغییر داده‌ایم، لذا از رابطه Rx = R2R3/R1 مقدار مقاومت مجهول تعیین می‌‌شود. در صورتی که هر چهار مقاومت یکسان باشند، مدار خیلی حساس خواهد بود. در هر صورت مدار پل و تستون در هر حالت بسیار عالی کار می‌‌کند.

کاربرد مدار پل وتستون
پل وتستون دارای کاربردهای بسیار زیادی است و آوردن تمام کاربردهای آن در یک مقاله مقدور نیست. بنابراین تنها به چند مورد خاص در اینجا اشاره می‌‌کنیم. کارلز وتستون کاربردهای زیادی از از مدار پل وتستون را خودش اختراع کرد و کاربردهای دیگری نیز بعد از او توسعه یافته‌اند. امروزه یکی از کاربردهای عمومی ‌مدار پل وتستون در صنعت استفاده از آن در حسگرهای بسیار حساس است.

در این دستگاه‌ها مقاومت درونی بر اساس سطح یعنی از کرنش (یا فشار یا دما و ...) تغییر می‌‌کند و به عنوان مقاومت نامعلوم Rx عمل می‌‌کند. همچنین به جای این که با تغییر دادن مقاومت R2 در مدار تعادل ایجاد شود، به عوض گالوانومتر از مداری که می‌‌تواند میزان عدم تعادل در پل را بر اساس تغییر کرنش یا شرایط دیگر اعمال شده بر حسگر کالیبره کند، استفاده می‌‌شود. دومین کاربرد مدار پل وتستون ، استفاده از آن در نیروگاه‌های الکتریکی برای توزیع دقیق خطوط قدرت است. روشی که بسیار سریع و دقیق بوده و نیاز به تعداد زیادی تکنسین در زمینه‌های مختلف ندارد.

دیود های شاکلی - دیاک - ترایک - تریستور و ترانزیستورهای ujt و put

این مقاله  در مورد دیود های شاکلی - دیاک - ترایک - تریستور و ترانزیستورهای ujt و put  است.

http://ele-iaub.persiangig.com/other/Transistor-Pinouts2.jpg

دانلود مقاله در مورد دیود های شاکلی - دیاک - ترایک - تریستور و ترانزیستورهای ujt و put

 

نرم افزار تعیین مقاومت با توجه به رنگ آن

ساخت نرم افزاری های کاربردی در زمینه الکترونیکی روز به روز رو به افزایش است . یکی از این نرم افزار ها که البته از حجم خیلی کم و کارایی در حد متناسب دارند نرم افزار رنگ مقاومت هست به طوری که شما میتوانید رنگ  مقاومت را درآن انتخاب کنید و مقدار آن را برای شما نشان میدهد.

البته کارایی اصلی این نرم افزار جهت آموزش میباشد و و البته میتوان به کمک آن تا مقدار دقیق تلرانس را در مقاومت های دقت بالا که شامل 4 رنگ برای تعیین مقدار مقاومت هست بدست آورد.

http://ele-iaub.persiangig.com/other/RESISTANT.jpg

نرم افزار اسیلسکوپ

اسیلوسکوپ
فقط با نصب بسیار ساده این برنامه بر روی کامپیوتر خود قادر خواهید بود از آن به عنوان یک اسیلوسکوپ دو کاناله استفاده نمایید. این برنامه با کمک از مبدل آنالوگ به دیجیتال موجود برروی کارت صدا سیگنال ورودی را نمایش میدهد. شما حتی با این برنامه می توانید منحنی لیساژو و تبدیل فوریه سیگنال های ورودی را مشاهده نمایید.

 

 مشخصات اسیلوسکوپ :

 - دو کاناله به همراه اسپکتروم آنالیزر

 - اندازه بافر : 2 میلی ثانیه

 - پهنای باند : 20 هرتز الی 20 کیلو هرتز

 - حداکثر سیگنال ورودی مجاز : در حدود 2VAC

 - تازه سازی صفحه نمایش : 6 فریم بر ثانیه

 - خروجی اطلاعات : بصورت فایل، کلیپ بورد ویندوز و یا با فرمت متنی

نرم افزار اسیلوسکوپ

دانلود نرم افزار اسیلوسکوپ

حجم فایل : 88.4 KB

کتاب موتورهای الکتریکی

توضیحات:

مقاله ای با عنوان موتورهای الکتریکی

نوع فایل: PDF

تعداد صفحات: 5

حجم کتاب: 55 کیلوبایت

زبان: فارسی



 در صورت دانلود نشدن کتاب، بر روی Download راست کلیک کرده و گزینه ...Save Target As را انتخاب نمایید.


کتاب مبانی دیجیتال

 کتاب مبانی دیجیتال را برای شما اماده کرده ام که کیفیت مطالب و تصاویر در این کتاب بسیار بالا هست و حجم آن نسبتآ کم می باشد.من خودم این درس رو پاس کرده ام خیلی شیرینه!!!

البته کتاب مبانی دیجیتال از موریس مانو رو هم قبلا گذاشته بودم که در آرشیو مطالب هست.میتونید اونجا دانلود کنید.

دانلود قسمت اول

دانلود قسمت دوم

داوطلبان کارشناسی ارشد مهندسی برق(تمام گرایش ها) دانشگاه ازاد اسلامی

داوطلبان کارشناسی ارشد مهندسی برق(تمام گرایش ها) دانشگاه ازاد اسلامی:

هنوز زمان زیادی تا  برگزاری ازمون ورودی سال 1389 باقی مانده است  ولی با توجه به اینکه برخی از داوطلبان خود را فقط برای این ازمون اماده می کنند  ولی سر فصل هایی اعلامی از سوی سازمان سنجش ومرکز ازمون دانشگاه ازاد  را مطالعه می کنند ‚ بر خود لازم دانستم تا با قرار دادن سوالات سال1388(امسال) به عنوان نمونه ‚ به این نکته اشاره داشته باشم که سوالات کارشناسی ارشد دانشگاه ازاد علاوه بر سر فصل های اعلام شده از سوی این مراجع ‚مباحث متفرقه زیادی را شامل می شود که تاثیر بسزایی در درصد های اکتسابی عزیزان دارد .

 به عنوان مثال در درس ریاضیات علاوه بر ریاضیات مهندسی ‚  امار و احتمال و معادلات دیفراسیل ‚ از ریاضی 1و2 ومحاسبات عددی نیز سوالات متعددی مطرح می شود.

پس داوطلبان عزیز با در داشتن سوالات سال های قبل می توانند برنامه ریزی بهتری داشته باشند.


سوالات نوبت بعد از ظهر كارشناسي ارشد مهندسي برق-' الكترونيك دانشگاه ازاد 1388

سوالات نوبت بعد از ظهر كارشناسي ارشد مهندسي برق-قدرت دانشگاه ازاد 1388

سوالات نوبت بعد از ظهر كارشناسي ارشد مهندسي برق-مخابرات دانشگاه ازاد 1388

سوالات نوبت بعد از ظهر كارشناسي ارشد مهندسي برق-کنترل- دانشگاه ازاد 1388

   

ميکروپروسسور چيست؟

ميکروپروسسور چيست؟


بعضی ها ممکن است پاسخ دهند: يک کامپيوتر بسيار کوچک.گروهی يک کامپيوتر شخصی روميزی و باز گروهی ديگر بگويند:کامپيوتری بر روی يک تراشه.

وازه ميکروپروسسور در صنعت نيمه هادی توسط شرکت Intel ابداع شد.آنها اين واژه را برای توصيف يک مدار مجتمع ماشين حساب گونه ی چهار بيتی که تازه طرح کرده بودند به کار بردند.

  امروزه ميکروپروسسور به آی سی هايی گفته می شود که اساس يک ميکرو کامپيوتر را تشکيل می دهند.مثلا کامپيوتر شخصی IBM بر اساس ميکروپروسسور Intel 8088 ؛اپل مکينتاش (Apple Macintosh)بر اساس موتورولا Motorola 68000 ساخته شده اند.

بعضی سازندگان به کار بردن چند ميکرو پروسسور در يک کامپيوتر را مفيد تشخيص داده اند.يکی از اين ميکرو پروسسورها برای کنترل صفحه کليد؛دومی برای پرداختن به عمليات ورودی/خروجی؛سومی برای کنترل وسايل ذخيره سازی انبوه (ديسک گردانها) وچهارمی به عنوان پروسسور اصلی سيستم می توانند به کار روند.



اين تکنيک پردازش توزيع شده Distributed Processing نام دارد. بعضی تراشه های ميکرو پروسسور مدعی اند که خود به تنهايی يک ميکروکامپيوتر يک-تراشه ای هستند.زايلوگ ۸۰-Zشامل واحد پردازنده مرکزی CPU يک حافظه از پيش برنامه ريزی شده حاوی نرم افزار سيستم عامل؛حافظه چرکنويس Scratch Pad برای ذخيره سازی موقت نتايج؛مدار منطقی برای ارتباط با پايانه کامپيوترو سه دريچه ورودی خروجی برای کاربردهای کنترل سخت افزار است.

با وجود پيشرفتهای تکنولوژی نيمه هادی و ميکروپروسسورها ساختار اصلی کامپيوتر ديجيتال در ۳۵ سال گذشته بدون تغيير مانده است.اين ساختار معروف مدل (فون نيومن) از کامپيوتر با برنامه ذخيره شده است.

ادامه نوشته

آموزش نرم افزار OrCAD

آموزش نرم افزار OrCAD


Orcad

دانلود آموزش نرم افزار اورکد


حجم : 1.6 MB


دانلودرایگان كتاب فيزيك هاليدي جلد دوم

سلام

با توجه به گذاشتن جلد اول کتاب فیزیک هالیدی برخود لازم دونستم که جلد دوم رو هم برای شما عزیزان قرار بدم.امیدوارم که مورد رضایت شما عزیزان قرار بگیره.


فهرست و پیشگفتار

حجم فایل: ۱۶۲k

تعداد صفحه: ۸

 

فصل 17 - استاتیک شاره ها

حجم فایل: ۹۰۳k

تعداد صفحه: ۲۱

 

فصل 18 - دینامیک شاره ها

حجم فایل: ۱۴۱۸k

تعداد صفحه: ۲۸

 

ادامه نوشته

دانلودرایگان كتاب فيزيك هاليدي جلد اول

کتاب فیزیک هالیدی را همه دانشجویان مهندسی می‌شناسند. یک کتاب جامع که اکثر مباحث فیزیک عمومی را در بر دارد و در چند جلد (به تفکبک مباحث) چاپ شده‌است. این کتاب در بیشتر دانشگاه‌ها به عنوان مرجع برای دروس فیزیک پایه پیشناد می‌شود. خصوصیت بارز این کتاب در روان بودن توضیحات کتاب است به طوری که می‌تواند به صورت خود‌آموز و بدون کمک استاد استفاده شود. مثال‌ها و مسائل این کتاب هم از نقاط قوت آن است. هر مثالی که در کتاب مطرح شده دانشجو را متوجه نکته‌ای می‌کند که در واقعیت هم با آن روبرو می‌شود. شکل‌های کتاب بسیار دقیق و واضح ترسیم شده‌اند و به خوبی وظیفه‌ خود را در فهم مسائل ایفا می‌کنند.

خوب اگر اشتیاقتان برای خواندن کتاب تحریک شد از اینجا می‌توانید آن را دانلود کنید!

به علت حجم بالا اون رو به چند فصل تقسیم کردم تا هرفصل رو که دوست دارید دانلود کنید.

فصل 1 - اندازه گیری

فصل 2 - حرکت در یک بعد

فصل 3 - بردارها

فصل 4 - حرکت دوبعدی و سه بعدی

بقیه لینک ها در ادامه مطلب...>

ادامه نوشته

اسيلوسكوپ چيست؟

اسیلوسکوپ یک دستگاه مفید و چند کاره آزمایشگاهی است که برای نمایش ‌دادن و اندازه گیری ، تحلیل شکل موجها و دیگر پدیده‌های مدارهای الکتریکی و الکترونیکی بکار می‌‌رود.



مقدمه

اسیلوسکوپ در حقیقت رسامهای بسیار سریع هستند که سیگنال ورودی را در برابر زمان یا در برابر سیگنال دیگر نمایش می‌‌دهند. قلم این رسام یک لکه نورانی است که در اثر برخورد یک باریکه الکترون به پرده‌ای فلوئورسان بوجود می‌آید.

به علت لختی بسیار کم باریکه الکترون می‌‌توان این باریکه را برای دنبال کردن تغییرات لحظه‌ای (ولتاژهایی که بسیار سریع تغییر می‌کنند، یافرکانس های بسیار بالا) بکار برد. اسیلوسکوپ بر اساس ولتاژ کار می‌‌کند. البته به کمک مبدلها (ترانزیستورها) می‌‌توان جریان الکتریکی و کمیتهای دیگر فیزیکی و مکانیکی را به ولتاژ تبدیل کرد.
ادامه نوشته

جزوه درسی آموزش PLC

توضیحات:

جزوه درسی آموزش PLC

 

نوع فایل: PDF

حجم کتاب: 1.12 مگابایت

زبان: فارسی

نویسنده: فتح الله نظریان

ناشر: www.eca.ir


 در صورت دانلود نشدن کتاب، بر روی Download راست کلیک کرده و گزینه ...Save Target As را انتخاب نمایید.


پروژه قفل امنیتی 8 رقمی

توضیحات:

پروژه قفل امنیتی 8 رقمی

نوع فایل: ZIP

حجم کتاب: 1.75 مگابایت

زبان: فارسی



 در صورت دانلود نشدن کتاب، بر روی Download راست کلیک کرده و گزینه ...Save Target As را انتخاب نمایید.

مطالب آموزشی پيرامون الکترونيک قدرت و صنعتی

توضیحات:

مطالب آموزشی پيرامون الکترونيک قدرت و صنعتی

نوع فایل: PDF

حجم کتاب: 1.44 مگابایت

زبان: فارسی



در صورت دانلود نشدن کتاب، بر روی Download راست کلیک کرده و گزینه ...Save Target As را انتخاب نمایید.


نامگذاری کاربردها و مشخصات انواع LNB در باند KU ماهواره

توضیحات:

نوع فایل: PDF

حجم کتاب: 1.08 مگابایت

زبان:
فارسی


در صورت دانلود نشدن کتاب، بر روی Download راست کلیک کرده و گزینه ...Save Target As را انتخاب نمایید.

میکروکنترولرهای AVR و کاربردهای آن


این مقاله حاوی فصل اول تا پنجم کتاب "میکروکنترولرهای AVR و کاربردهای آن" ، تألیف " مهندس امیر ره افروز " می باشد که به معرفی میکروکنترولرهای خانواده ی AVR و آموزش کامل نرم افزار Codevision پرداخته است .

 

Download

آموزش نرم افزار پروتئوس  (Proteus)


 

نرم افزار پروتئوس یکی از نرم افزار های معروف و قدرتمند در رشته الکترونیک می باشد که از آن می توان برای طراحی و آنالیز مدارات الکترونیک استفاده کرد . محبوبیت این نرم افزار بگونه ای افزایش یافته است که کاربران به آن لقب  " قویترین آزمایشگاه مجازی الکترونیک" را داده اند .

این نرم افزار قابلیت شبیه سازی ، طراحی و آنالیز مدارات آنالوگ و دیجیتال را دارد و مهمترین ویژگی آن نسبت به نرم افزارهای مشابه دیگر همانند  Orcad، شبیه سازی میکروکنترولر ها و موتورهای مختلف است .

جالب است بدانید که این نرم افزار دارای دو بخش مجزا بوده که در یک بخش (ISIS Proteus) می توان مدار طراحی شده را آنالیز کرد و در بخش دیگر (ARES Proteus) می توان برای مدار طراحی شده ، pcb یا مدار چاپی ساخت که البته ساخت مدار چاپی در آن نسبت به نرم افزار های مشابه مانند PROTEL بسیار ساده تر بوده ولی کمتر از آن استفاده می شود .

 

دانلود فایل آموزش



در پست های قبلی لینک دانلود این نرم افزار رو گذاشته بودم ولی لازم دونستم هردو نسخه و فایل اموزش رو یکجا بذارم. 

دانلود نرم افزار Proteus_7.2_sp2

 

نرم افزار پروتئوس  ورژن ۷.۲

سلام. نرم افزار پروتئوس یکی از نرم افزار های معروف و قدرتمند در رشته الکترونیک می باشد که از آن می توان برای طراحی و آنالیز مدارات الکترونیک استفاده کرد. ورژن ۷.۲ آن را از اینجا دانلود کنید

دانلود فایل

مقایسه ی Op-amp و مقایسه کننده

تقویت‏کننده‏های عملیاتی (Op-amp) و مقایسه‏کننده‏ها شبیه یکدیگر به‏نظر می‏رسند؛ آن‏ها حتی علائم شماتیکی مشابه دارند. این باعث می‏شود که بسیاری از طراحان تصور کنند، آن‏ها با یکدیگر قابل تعویض‏اند. معمولاً زمانی که یک یا تعدادی از بخش‏های یک Op-amp چندتایی بدون استفاده می‏ماند، طراح وسوسه می‏شود تا برای کاهش هزینه‏ها از آن به عنوان مقایسه‏کننده استفاده کند. این یادداشت کاربردی  توضیح می‏دهد که چرا نباید چنین کاری انجام داد.

مترجم: رضا سپاس يار
دانلود فايل PDF



مبنع :www.avr.ir

--- چگونه تابلو روان بسازیم ---

با سلام. یک مقاله خوب در مورد ساخت تابلو روان پیدا کردم که واستون تو این پست قرار دادم.

امیدوارم فقط دانلود نکنید حتما بخونید.

دانلود مقاله

حجم : 233.74 KB

 

دانلود نرم افزار Proteus v6.9 SP5

 

نرم افزار Proteus یکی از نرم افزار های مطرح در زمینه شبیه سازی و تست مدارات الکترونیک میباشد ، شما در این نرم افزار میتوانید مدار خود را مانند عمل تست کنید و بعد از رفع اشکالات احتمالی برای ان pcb طراحی نمایید ،

ویژگی های اصلی نرم افزار :

  1. - شبیه سازی مدارات میکرو کنترلری در سطح بسیار حرفه ای
  2. - دارا بودن کلیه المان های اندازه گیری واقعی نظیر اسیلوسکوپ ، سیگنال ژنراتور ، ولت متر ، امپر متر و…
  3. - کتاب خانه های قدتمند و دارار بودن کلیه قطعات الکترونیک ( برای تکمیل کردن کتابخانه های نرم افزار ، مجموعه کتابخانه های نرم افزار پروتوس که در بخش کتابخانه، پلاگین ، مدل و… موجود میباشد را دانلود کنید )
  4. - امکان طراحی pcb برای مدار شبیه سازی شده بدون نیاز به تغیر دادن مدار
  5. -منابع اموزشی فارسی و انگلیسی ( کتاب اموزش نرم افزار پروتوس را از بخش اموزش نرم افزار دانلود کنید )
  6. -امکان دیباک کردن برنامه ها و اجرای خط به خط انها در میکرو کنترلر
  7. -و…….

Proteus

اپدیت:به دلیل مشکلات اخیر فایل های اپلود شده در رپیدشر این پست در تاریخ ۱۸/۵/۸۹ به روز شد.

Size: 2,804 KB

کلمات کلیدی:download software proteus٬proteus v6.9 sp5٬دانلود نرم افزار proteus٬دانلود جدیدترین ورژن پروتوس٬دانلود نرم افزار پروتوس٬نرم افزار پروتوس ورژن7.2٬download proteus v7.2٬آموزش پروتوس٬آموزشproteus٬دانلود آموزش پروتوس٬دانلود پی دی اف آموزش پروتوس٬proteus

--- ساخت پروگرامر AVR در 30 دقیقه ---

سلام. ساخت پروگرامر AVR در 30 دقیقه‌؟ آره میشه. اگه می خواین خیلی سریع و ارزون پروگرامر AVR بسازین حتمآ اینو دانلود کنین.

Download

حجم :  150 Kb

پسورد : elecnoavar.blogfa.com

در صورت خراب بودن لینک دانلود به مدیر وبلاگ اطلاع دهید. 

 

 

سومین ویرایش کتاب طراحی دیجیتال موریس مانو

                    
Digital Design (3rd Edition)
By M. Morris Mano, Morris M Mano,
* Publisher: Prentice Hall
* Number Of Pages: 516
* Publication Date: 2001-08-01
* ISBN / ASIN: 0130621218

لینک دانلود***لینک کمکی

حل سوالات قسمت اول

حل سوالات قسمت دوم

ویا می توانید از لینک های زیر استفاده کنید

زمانبندی انتخاب واحد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر89-88

با عرض سلام

به اطلاع دانشجویان عزیز ورودی ۸۷ دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر میرساند که انتخاب واحد دانشگاه به شرح زیر میباشد:

تاریخ شروع:۸۸/۰۶/۲۰و   ۸۸/۰۶/۲۱

تاریخ پایان: ۸۸/۰۶/۲۰  و ۸۸/۰۶/۲۱

ساعت شروع:۰۸:۰۰صبح

ساعت پایان :۰۸:۰۰ روز بعد

منبع این گفته ها خود سایت دانشگاه می باشد

برای کسب اطلاعات بیشتر با وارد کردن شماره داشجویی وارد سایت شده و سپس گزینه امورداشجویی و بعد زمانبندی را انتخاب کنید.

برای دیدن زمانبندی ثبت نام بصورت عکس اینجا کلیک کنید:

زمانبندی بصورت عکس

آدرس سایت:

www.iaub.ir

 

مقدمه ای بر ترایاک

این المان الکترونیک صنعتی نیز مانند تریستور دارای پایه کنترلی جهت راه اندازی و دوپایه دیگر به نامهای آند یک و آند دو است.در حالت کلی می توان گفت با تحریک گیت نسبت به یکی از پایه های آند،ترایاک تحریک شده و وصل می شود

شکل زیر شمای فنی این المان و همچنین مشخصه ولت آمپر آن را نشان می دهد.

Image

http://ele-iaub.persiangig.com/document/new_folder/TriacCharacteristicCurve2.gif

 این قطعه دو جهته هدایت دارد.لذا در مدارهایی که نیاز به کنترل بیشتری بر زاویه آتش داریم این المان مناسب است.پس بر خلاف تریستور هم در نیم سیکل منفی و هم در نیم سیکل مثبت هدایت خواهد داشت.البته به شرط اینکه گیت به درستی تحریک شود.
ساده ترین کاربرد این المان به عنوان یک دیمر است.دیمر مدار تغییر دهنده روشنایی یک لامپ است.گرچه به این مدار میتوان یک رگولاتور ولتاژ نیز گفت

http://ele-iaub.persiangig.com/document/new_folder/dimmer_circuit3.gif

 در این مدار با تغییر مقدار پتانسیومتر میزان ثابت زمانی شارژ خازن c3 تغییر کرده و در نتیجه زمانی که میبایست دیاک وصل شده تا ترایاک روشن شود تغییر کند و بدین ترتیب زاویه آتش ترایاک در نیم سیکل مثبت و منفی عوض شود.
شکل زیر نحوه برش شکل موجها بر حسب زاویه آتش 90 درجه را نشان می دهد.

http://ele-iaub.persiangig.com/document/new_folder/chopped_ac_waveform4.jpg